INML suspendă prelucrarea analizelor de droguri

Cuprins

Cuprins
INML suspenda prelucrarea probelor biologice pentru dosarele penala de droguri la volan

Actualizare 29.02.2024

Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” anunță reluarea efectuării analizelor toxicologice medico-legale privind determinarea prezenței substanțelor psihoactive și a alcoolului.

 

Pretext

Activitatea Institutului Național de Medicină Legală (INML) este suspendată parțial din lipsa echipamentului necesar.

 

Institutul Național de Medicină Legală a suspendat procesul de eliberare a analizelor toxicologice pentru dosarele penale cu droguri la volan începând de marți, 13.02.2024, deoarece echipamentele necesare pentru astfel de teste, care au fost furnizate în sub imperiul unor contracte de comodat de o anumită firmă, timp de doi ani, au fost retrase de aceasta.

 

Acest fapt are relevanță directă pentru dosarele penale privind consumul și traficul de droguri care în prezent sunt complet blocate.

 

Discutați astăzi cu un avocat

Completați următorul formular și veți fi contactat de un avocat pentru a discuta posibilitățile dumneavoastră legale

Nu stocăm sau partajăm datele furnizate. Acestea vor fi utilizate doar pentru contactarea dvs. Prin trimiterea datelor sunteți de acord cu termenii și condițiile noastre.

 

La ce să ne așteptăm

Toate aceste aspecte se traduc în întârzierea soluționării dosarelor penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, precum și a altor dosare în care este necesară efectuarea unei expertize toxicologice. Dacă până acum media de așteptare a buletinelor de analiză toxicologică era de 8 luni, la acest moment putem anticipa doar prelungirea acestui termen.

 

În cazul în care ești prins conducând sub influența drogurilor, angajarea unui avocat poate fi crucială în procesul de soluționare al dosarului penal.

Ai nevoie de un avocat?

Solicită o consultație gratuită.