Infracțiuni rutiere
Peste 2.800 clienți au apelat la serviciile noastre de reprezentare. Echipa noastră de avocați experimentați este pregătită să vă sprijine în rezolvarea problemelor juridice cu profesionalism și integritate
sau
Acuzațiile penale au tendința de a provoca pagube în viețile oamenilor. Protejați-vă drepturile cu o echipă de avocați pasionați și foarte pricepuți în materie de apărare penală în cazul săvârșirii de infracțiuni rutiere. Dacă vă aflați într-o situație care implică acuzații penale în București sau în zonele învecinate, lăsați Ionescu Law să lupte pentru dumneavoastră.
Dacă sunteți cercetat penal pentru infracțiuni rutiere vă așteaptă un drum lung. Sistemul de justiție penală poate fi complex și adesea necesită cunoștințe speciale pentru a-l naviga. Nu trebuie să vă confruntați de unul singur cu situația dumneavoastră. Apelați astăzi la Ionescu Law (0750 400 412) pentru a afla cum vă putem ajuta.
Consecințele unei condamnări penale
Toate condamnările penale vin cu sancțiuni grave și consecințe adesea neașteptate. Dacă ați fost acuzat de o infracțiune, aveți nevoie de un avocat penalist care să lupte pentru dumneavoastră împotriva acuzațiilor aduse.
Unele dintre posibilele consecințe ale unei condamnări penale:
- Privare de libertate
- Amenzi penale foarte mari
- Probațiune
- Muncă neremunerată în folosul comunității
- Cazier judiciar
- Anularea permisului de conducere
- Suspendarea până la 10 ani a dreptului de a conduce
- Pierderea permiselor profesionale
- Dificultăți în găsirea unui loc de muncă
- Neeligibilitatea pentru ajutor financiar
Un avocat penalist specializat în infracțiuni rutiere vă poate ajuta
Ionescu Law are un deceniu de experiență în apărarea clienților din București și din zonele învecinate împotriva acuzațiilor penale din sfera rutieră. Avem experiența necesară pentru a elabora o strategie eficientă de apărare penală și pentru a ne asigura că drepturile dvs. sunt respectate pe tot parcursul procesului.
Infracțiuni rutiere – Echipa noastră de avocați calificați în domeniul apărării penale se ocupă de o gamă largă de acuzații de natură infracțională rutieră, printre care: conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere sub influența substanțelor psihoactive, refuzul recoltării probelor biologice, conducere fără permis și multe altele. Am reprezentat cu succes clienți care se confruntă cu infracțiuni relativ minore, precum și cu infracțiuni grave, și ne vom folosi experiența noastră pentru a lupta pentru dumneavoastră.
Ce trebuie să știți despre infracțiunile rutiere
Cât timp pot fi detectate drogurile în organism?
Variază în funcție de drog; unele substanțe pot fi detectate în urină pentru câteva zile sau chiar săptămâni, în timp ce testele de sânge au o fereastră de detecție mai mică.
Pot refuza un test de droguri dacă sunt oprit în trafic?
Dacă ești oprit în trafic și ți se solicită să efectuezi un Drug Test, este important să știi că ai dreptul să refuzi testarea preliminară cu aparatul Drug Test și să optezi direct pentru prelevarea de probe biologice (sânge și urină) la o unitate medicală. Această opțiune îți reduce riscul de a fi afectat de un rezultat fals pozitiv al testului rapid. Cu toate acestea, refuzul de a fi condus la unitatea medicală pentru prelevarea probelor biologice constituie o infracțiune gravă, conform articolului 337 din Codul penal, pedepsită chiar mai aspru decât nerespectarea procedurii inițiale de testare. Prin urmare, cea mai sigură conduită este să urmezi procedura legală și să te supui prelevării probelor biologice, care oferă rezultate mai precise și sunt mai puțin susceptibile la erori.
Ce se întâmplă cu permisul dacă am fost testat pozitiv?
În timpul unei investigații penale, ai posibilitatea de a solicita prelungirea dreptului de a conduce de la procuror sau de la instanța de judecată. Această solicitare poate duce la restituirea temporară a permisului tău pentru o perioadă de până la 30 de zile și până la pronunțarea unei soluții definitive în dosarul penal.
Cine decide dacă îmi pot recupera permisul?
Dreptul tău temporar de a conduce, după reținerea permisului, poate fi restabilit la cerere de către procurorul care supraveghează urmărirea penală sau de instanța de judecată responsabilă cu cazul tău. Această decizie este ulterior comunicată șefului poliției rutiere din zona în care a avut loc infracțiunea.
Pentru cât timp mi se poate acorda dreptul de a conduce?
Dacă cererea ta de acordare a dreptului de a conduce este admisă, acesta poate fi restabilit temporar pentru o perioadă maximă de 30 de zile. Această perioadă este destinată să acopere timpul necesar pentru luarea unei decizii finale în cazul tău, până la dispunerea clasării, renunţării la urmărirea penală sau, după caz, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti
Pot conduce dacă iau medicamente prescrise de medic?
Deși consumul de medicamente psihotrope pe bază de prescripție medicală este legal, conducerea vehiculelor în timpul tratamentului poate fi considerată o încălcare a legii, conform articolului 336, alineatul 2, din Codul penal. Decizia nr. 101/2019 a Curții Constituționale subliniază că distincția între consumul abuziv și cel legal nu influențează aplicarea legii în cazul conducerii sub influența acestor substanțe.
Cum pot evita problemele legale dacă sunt sub tratament?
Pentru a evita problemele legale informează-te despre efectele secundare ale medicamentelor pe care le iei și consultă-te cu medicul despre posibilitatea de a conduce în siguranță. Dacă există riscul ca medicamentele să te afecteze, aranjează alternative de transport și evită conducerea. Este important să fii responsabil și să iei decizii în cunoștință de cauză pentru a evita orice consecințe legale.
De asemenea, dacă respectivele medicamente nu îți afectează capacitatea de a conduce, este bine să deții și un document eliberat de medic, care să ateste acest lucru.
Când se anulează permisul de conducere?
Permisul de conducere poate fi anulat în urma unei condamnări la închisoare, aplicării unei pedepse complementare de interdicție de a conduce sau a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea uneia dintre infracţiunile prevăzute la art.334, art. 335 alin. (1) şi (2), art. 336, art. 337, art. 338 alin. (1) şi art.339 alin. (2)-(4) din Codul penal sau pentru săvârşirea unei infracţiuni care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă