Costuri și onorarii

Vă oferim informații clare și complete despre serviciile și tarifele noastre

Căutați avocați profesioniști care să vă reprezinte interesele în orice domeniu juridic? Ați ajuns la locul potrivit! Echipa noastră de avocați vă oferă soluții personalizate și eficiente, adaptate nevoilor și posibilităților dumneavoastră.

 

Pentru a vă asigura transparența și predictibilitatea costurilor, societatea noastră de avocatură practică următoarele tipuri de onorarii:

  • Onorariul orar – se aplică în funcție de timpul efectiv alocat activității avocațiale, ținând cont de urgență, complexitate, avocatul alocat și istoricul colaborării.
  • Onorariul fix – se stabilește de comun acord pentru o lucrare avocațială determinată, care nu poate fi estimată ca durată sau întindere.
  • Onorariul de succes – constă într-o sumă fixă sau procentuală din rezultatul obținut de avocat, care se adaugă onorariului fix sau orar. În cauzele penale, onorariul de succes se referă doar la latura civilă a cauzei.
  • Abonamentul – presupune plata unei sume lunare fixe pentru un pachet de servicii juridice convenit.

 

Onorariul avocațial se negociază pentru fiecare cauză în parte, în funcție de specificul și importanța acesteia, de necesitatea colaborării cu alți specialiști, de constrângerile de timp și de rezultatul scontat.

 

Onorariul fix și onorariul orar se datorează avocatului indiferent de rezultatul obținut prin prestarea serviciilor profesionale.

 

În cazul litigiilor, prin contract se pot stabili și eșalonări de plată a onorariului, în funcție de anumiți factori.

 

Cheltuielile aferente activității prestate de avocat (taxe judiciare, onorarii de expert, executor sau notar, cheltuieli de transport etc.), vor fi suportate de client, separat de plata onorariului avocațial. Pentru cheltuielile menționate se vor prezenta actele justificative.

 

Onorariul de succes este reglementat ca prevedere legală de dispozițiile art. 134 alin.6 din Statutul profesiei de avocat.

Contactați-ne