Textul IonescuLaw scris cu font negru reprezentand logo-ul site-ului ionesculaw.ro, avocati penalisti din Bucuresti
Textul IonescuLaw scris cu font negru reprezentand logo-ul site-ului ionesculaw.ro, avocati penalisti din Bucuresti

Contestare amendă.
Recuperează-ți permisul.

Beneficiază de serviciul nostru ultra-rapid de contestare a proceselor verbale, 100% online – avocați cu peste 30 ani de experiență.

Niciodată nu vom distribui datele tale.
Prin apăsarea butonului, declari că ești de acord cu termenii și condițiile noastre.

Părerile clienților

4,7/5

conform 2,873 recenzii

Persoana fericita care a contestat amenda si a primit cheile si permisul inapoi.

Procesul de contestare a amenzii

1

Semnezi un contract electronic

2

Efectuăm toate demersurile legale

3

Ai permisul in 24 ore

Beneficii

Pe cont propriu

Risc crescut

Fără cunoștințe juridice, riscați să faceți greșeli costisitoare în procesul legal.

Confuzie și stres

Procesul juridic poate fi copleșitor și stresant fără suportul unui specialist.

Șanse reduse

Fără expertiză legală, șansele de a obține rezultate favorabile scad semnificativ.

Timp pierdut

Pregătirea documentelor, cercetarea și pregătirea pentru instanță solicită mult timp și efort.

Plângeri anulate

Neplata taxelor necesare sau pasivitatea în fața solicitărilor instanțelor de judecată conduc la anularea contestațiilor.

Cu ajutorul nostru

Fără riscuri

Beneficiați de echipa noastră cu experiență specializată în contestarea amenzilor rutiere.

Șanse de succes

Avem un istoric dovedit de obținere a rezultatelor pozitive pentru clienții noștri.

Economisești timp

Lăsându-ne să ne ocupăm de cazul tău, economisești timp și scăpați de stres.

Apărare personalizată

Construim o apărare adaptată cazului dvs., folosindu-ne de cunoștințele noastre avansate.

Onorarii imposibil de egalat

Onorariile noastre sunt incomparabil de mici raportat la competitorii noștri. Fără costuri ascunse.

De ce ne aleg clientii?

Cu ajutorul nostru →

Pe cont propriu →

Ce spun clienții

Pascu M.
Pascu M.
Read More
Mi-am recuperat permisul de conducere într-un timp foarte scurt de la contactarea casei de avocatură. Mulțumesc!
Eduard C.
Eduard C.
Read More
Dl. avocat s-a mișcat excepțional de rapid. Astăzi am semnat contractul de asistență, i-am trimis poze cu procesul-verbal și dovada, iar a 2-a zi mi-a trimis un document cu care mi-am ridicat permisul de la poliție.
Eugen M.
Eugen M.
Read More
O echipă care acționează cu responsabilitate, corectitudine, bună-credință și promptitudine în exercitarea îndatoririlor pentru care au fost angajați. Felicitări tuturor!
Anton N.
Anton N.
Read More
Serviciile dlui. avocat Ionescu au fost cu adevărat impresionante! Am avut nevoie de asistență legală de urgență și el s-a mișcat incredibil de rapid. În doar câteva ore de la contactarea lui, am semnat contractul și am furnizat toate documentele necesare. În următoarea zi, deja aveam permisul de conducere înapoi.
Bianca M.
Bianca M.
Read More
Sunt profund recunoscătoare dlui. avocat pentru ajutorul său de neegalat. Nu doar că a acționat rapid, dar a dat dovadă și de o atenție deosebită pentru detalii. Procesul de ridicare a permisului a fost lipsit de stres datorită explicațiilor sale. Îl recomand cu încredere oricui are nevoie de asistență legală promptă și de încredere.
Maria C.
Maria C.
Read More
Îl recomand pe domnul avocat Ionescu Ionuț pentru promptitudinea de care a dat dovadă în rezolvarea problemei soțului cu permisul de conducere.
Contestare amenda - IonescuLaw, Avocati penalisti si daune accidente auto din Bucuresti
Contestare amenda - IonescuLaw, Avocati penalisti si daune accidente auto din Bucuresti

Întrebări frecvente

Atunci când ne contactați, vom aranja o analiză gratuită a cazului dumneavoastră – uneori chiar în aceeași zi. Dacă nu puteți veni la unul dintre birourile noastre, vă putem oferi o consultație prin telefon sau prin e-mail.

 

Consultația inițială va dura între 10 și 15 minute, timp în care vă vom adresa mai multe întrebări despre problema pe care o întâmpinați pentru a vedea cum vă putem ajuta. Această întâlnire este, de asemenea, ocazia dumneavoastră de a pune întrebări despre ceea ce vă puteți aștepta în timpul procesului și despre modul în care ne vom ocupa de contestarea amenzii și recuperarea permisului de conducere. 

 

Dorim să ne asigurăm că vă simțiți cu adevărat siguri că Ionescu Law este firma de avocați din București, potrivită pentru dumneavoastră. Amintiți-vă, nu trebuie să ne alegeți dacă nu doriți, și nu vă vom presa niciodată să luați o decizie

 

De regulă noi recomandăm tuturor clienților plata amenzii aplicate în termen de 15 zile de la primirea acesteia pentru a beneficia de reducerea de 50% din cuantumul minimului legal. În cazul admiterii plângerii contravenționale (contestației) respectiva sumă poate fi recuperată, alături de toate cheltuielile de judecată.

Da. Mulți clienți aleg să se folosească de acest drept de a contesta amenzile strict pentru a-și prelungi dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Motivele pot fi diverse, de la concedii planificate până la perioada începerii școlilor.

 

Pentru a vă redobândi permisul de conducere, după ce ați înregistrat plângerea contravențională la judecătorie, cu un certificat de grefă obținut de la registratura instanței sau cu un simplu print-screen de pe portalul instanțelor de judecată vă veți prezenta la instituția de poliție care v-a reținut permisul de conducere (Inspectoratul de poliție sau Brigada Rutieră – București) (n.e. – instituția împotriva căreia ați introdus plângerea contravențională).

 

Atenție, permisul de conducere este reținut la instituția care v-a suspendat permisul timp de 15 zile. Ulterior expirării celor 15 zile, acesta va fi trimis pe cale administrativă la instituția de poliție care v-a emis permisul de conducere.

Da. Contestarea proceselor-verbale de contravenție (amenzilor rutiere) este un drept al dumneavoastră care nu duce automat la pierderea unui alt drept (susținerea examenului de reducere al perioadei). Acest examen poate fi susținut în cazul respingerii contestației după obținerea unei soluții definitive.

Da. Chiar este recomandat să aveți martori care să declare în fața instanței de judecată situația reală, fapt ce poate conduce la obținerea unei soluții de admitere a plângerii contravenționale – consecința fiind anularea amenzii și redobândirea permisului de conducere.

Poate fi martor oricine este înafara prevederilor art. 315 Cod de procedură civilă:

(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

În practică însă, dacă în autovehicul se afla doar soțul/soția, instanțele de judecată pot permite admiterea probei cu martori și ascultarea acestora, respectându-se în acest fel dreptul la apărare.

Da. Indiferent de motivul pentru care ați primit amenda: viteză peste limita legală, neacordare prioritate pieton, neacordare prioritate auto, trecerea pe culoarea roșie a semaforului, nerespectarea indicațiilor polițistului, alcoolemie sub limita de 0,80 mg/l, precum și alte fapte de natură contravențională. Noi vă ajutăm să vă recuperați permisul de conducere. Tot ce trebuie să faceți este doar sa apelați la serviciul nostru de contestare amendă.